• Radosti
  • Fine dining & víno
  • Polední menu / Jak si připravit nezapomenutelný letní chod podle Michaela Simona z La Bodeguita del Medio
Další článek
1 / 3

Polední menu / Jak si připravit nezapomenutelný letní chod podle Michaela Simona z La Bodeguita del Medio

Šéfkuchař Michael Simon z pražské pobočky La Bodeguita del Medio pro Selected připravil lehké menu, které je pro letní počasí jako stvořené. Michael v gastronomii působí více než dvě desetiletí, jako Executiv chef mj. v restauracích La Casa Argentina, La Bodeguita del Medio v Budapešti a právě v La Bodeguita del Medio v Praze, kde jej v kuchyni potkáte dodnes. „Rád lidem přibližuji jak moderní gastronomii, tak pokrmy našich praprarodičů. Obojí prezentuji jak odděleně, tak se oba směry dají krásně kombinovat. Velice často záleží na tom, komu se ten či onen pokrm naservíruje,“ říká.  

Advertisement

GRILOVANÝ KOZÍ SÝR S PANCETTOU, ŽAMPIÓNY, ČERVENOU CIBULÍ A ČESNEKEM NA VARIACI LISTOVÝCH SALÁTŮ S MEDOVO-MALINOVÝM DRESINKEM

Saláty: Lolo roso
Lolo biondo
Radichio
Frisé
Kozí sýr s plísní na povrchu 400g
Med 55g
Malinový ocet 55ml
Balsamico 30ml
Citronová šťáva 15ml
Olivový olej extra Virginie 110ml
Žampióny 100g
Červená cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Pancetta plátky 100g
Sůl
Pepř

Saláty řádně umyjeme a necháme okapat. Natrháme do mísy. Žampióny nakrájíme na plátky, cibuli na jemné měsíčky a česnek na plátky.
Smícháme med, malinový ocet, balsamico, citronovou šťávu, do této směsi přišleháváme pomalu olej dokud nevznikne příjemná emulze.
Orestujeme na zbytku oleje pancettu, žampiony, cibuli a česnek, osolíme a opepříme. Na stejné pánvi ugrilujeme na špalíčky nakrájený kozí sýr.
Dresink lehce promícháme se saláty a dáme na talíř. Posypeme restovanou směsí žampiónů, cibule, česneku a pancetty. Ozdobíme dozlatova ogrilovaným sýrem.
Můžeme servírovat s pečenou tortillou či pitou.

KOUSKY SVÍČKOVÉ S KAKTUSEM

Hovězí svíčková 800g
Kaktus (opuncie) nakládaný krájený 100g
Šalotka 2 ks
Feferonky 1 ks
Brambory grenaile 4 ks
Čerstvý špenát 200g
Stroužek česneku 3 ks
Demi glace 100ml
Tortilla 4 ks
Olej 100ml
Majonéza 120g
Zakysaná smetana 120g
Pažitka
Sůl
Pepř

Uvařené brambory nakrájíme na plátky, šalotku a feferonky na větší kusy, svíčkovou nakrájíme na větší kostky.
Na velmi rozpálenou pánev dáme olej a hovězí svíčkovou, zprudka opečeme, přidáme brambory, kaktus, šalotku, feferonky, rozmáčklé 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Promícháme, opečeme, zakapeme demi glacem. Těsně před podáváním vmícháme špenát. Špenát by neměl zvadnout.
Dip:
Smícháme majonézu, zakysanou smetanu, česnek, a pažitku.
Pokrm podáváme na rozpálené pánvi či rendlíku s opečenou tortillou a česnekovým dipem