• Architektura
  • Styl
  • Páteční pětka / Hoteliér Mike Volařík ve víkendovém dotazníku
Další článek

Páteční pětka / Hoteliér Mike Volařík ve víkendovém dotazníku

Cestuje, obchoduje, inspiruje a motivuje. Ve svém rodném Mikulově otevřel čtyřhvězdičkový wellness hotel Volarik. S malebným jihomoravským městem ho pojí především kořeny. Podnikatel, investor, developer a světoběžník Mike Volařík v našem pravidelném Q&A odpovídá, co mu přináší největší radosti či jakou činností si dokonale vyčistí hlavu.

Advertisement

Turistickou přitažlivost kraje kolem Pavlovských vrchů známoého pro své cyklostezky a vinohrady, který celoročně láká návštěvníky z Česka i sousedního Rakouska, se rozhodl zvelebit o nové zážitkové možnosti. Úcta k místní krajině a vinařství, kterou podědil po svém otci, se projevuje v celém architektonickém konceptu. Interiéry wellness hotelu Volarik navrhlo studio Jestico + Whiles pod vedením známého britského architekta Seana Cliftona. I exteriér hotelu svou architekturou respektuje naturel tamější malebné krajiny a všudypřítomných vinic. V současnosti Mike pracuje na novém projektu v podobě butikového hotelu Konšelé.

exteriér Hotelu Volarik
exteriér Hotelu Volarik

1

Jaký nový produkt vám v poslední době udělal radost?

Nenapadá mě teď zrovna konkrétní věc, kterou bych zmínil, ale největší radost mi vždycky udělá možnost navštívit nějaký skvělý hotel. Momentálně se těším na pobyt v rakouských hotelech Jufenalm a Das Edelweiss. Ačkoli jsem tam ještě nebyl, už teď jsem nadšený z představy, co mě tam čeká. Tyto hotely jsou podobné tomu našemu, s velkým důrazem na detail a luxus, ale v lecčems jsou dál, což pro mě představuje skvělou příležitost pro získání nových inspirací. Snažím se vždy to dobré a originální, co někde zažiju, přenést sem k nám.

vizualizace butikového Hotelu Konšelé
vizualizace butikového Hotelu Konšelé

2

Jaké nejzajímavější jídlo umíte uvařit?

Přiznávám, že vaření není mojí silnou stránkou. Navíc dodržuji speciální dietu. Mám rád steaky, ryby a halušky s bryndzou, ale těm se v poslední době musím vyhýbat. Nicméně ke gastronomii mám velmi kladný vztah, a to zejména v kontextu používání lokálních, zdravých a kvalitních surovin, které neputují přes půl světa. Pro mě je důležité, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i udržitelné.

výběr z menu hotelové restaurace Crop v hotelu Volarik
výběr z menu hotelové restaurace Crop v hotelu Volarik

3

Co vám přináší klid v duši?

Najdu klid v duši, když cestuji a objevuji nová místa s úžasnou architekturou. Jedním z takových míst je Miramonti Boutique Hotel v italském Meranu. Zvláštní místo v mém srdci má řecký ostrov Mykonos. Jeho nádherná architektura, vynikající restaurace a elegantně oblečení lidé – to všechno z Mykonu dělá téměř můj druhý domov.

4

Jakou činnost jste si nedávno osvojil a baví vás?

Nedávno jsem objevil vášeň pro tanec na elektronickou hudbu. Už několik let se věnuji latinskoamerickým tancům, ale nyní jsem přidal do svého repertoáru i house. Je to úžasná forma uvolnění. Tancování mi pomáhá uvolnit nervový systém a propojení s hudbou je prospěšné jak pro tělo, tak pro duši. Hudbu naprosto miluji.

5

Který nedávno zhlédnutý film či seriál byste doporučil na tento víkend?

Většinou dávám přednost audioknihám než filmům či seriálům. Naposledy jsem viděl film Barry Seal: Nebeský gauner s Tomem Cruisem. Pro mě zajímavý film byl snímek That Sugar Film, který se zabývá zdravým životním stylem a vlivem jídla na naše tělo i mysl. Je to skvělý film pro všechny, kteří chtějí pochopit, jak naše stravovací návyky ovlivňují naše celkové zdraví.

Mikea můžete sledovat zdetady