Další článek
1 / 9

Páteční pětka / Cukrářka Dominika Tesařová ve víkendovém minidotazníku

Šéfcukrářka podniků Lagarto denně připravuje desítky dezertů z kvalitní italské čokolády, jež připomínají malá umělecká díla, sama ale cukroví příliš nedá, protože má na lepek intoleranci. V našem pravidelném Q&A odpovídá, co jí přináší největší radosti, ale i jaký film doporučuje na tento víkend.

Advertisement

Dominika Tesařová je šéfcukrářkou řetězce kaváren a cukráren Lagarto, jež v oblasti severních Čech svými kvalitními výrobky revolucionizovaly nabídku a změnily přístup zákazníků k cukrářskému zboží. Za svůj trademark považuje zejména tartaletky s citronovou a ořechovou náplní.

1.
Jaký nový produkt vám v poslední době udělal radost?

V posledním týdnu jsem si udělala radost pořízením černých páskových bot na vysokém podpatku značky Buffalo.

2.
Jaké nejzajímavější jídlo umíte uvařit?

Nejsem zrovna typ na vaření, raději si zajdu do restaurace. Návštěvu obvykle pohostím nějakou sladkostí, a to pak sáhnu po nějakém dortu od nás. Často to bývá můj oblíbený „malina borůvka“, neboli tmavý korpus s čokoládovým mousse a malinovou pěnou. Anebo mandlový dort s čerstvým ovocem.

3.
Co vám přináší klid v duši?

Jízda na koni, jezdím už od devíti let. A taky venčení mého štěněte. Oboje je můj každodenní rituál. Psa jsem si koncem loňského roku přivezla ze slovenského útulku, původně vypadal jako labrador, ale teď se blíží spíš k vlčákovi. Doufám, že už moc nevyroste.

4.
Jakou činnost jste si nedávno osvojila a baví vás?

Vrátila jsem se po delší době ke cvičení. Doteď jsem posilovala doma na orbitreku a s činkami, ale s otevřením fitness center se ráda vracím zpátky na značky.

5.
Který nedávno zhlédnutý film doporučujete na tento víkend?

Na Netflixu běží odpočinkový španělský seriál Holky z červeného gauče. Jinak thriller Contagion (Nákaza) od Stevena Soderbergha, i když je to trochu odraz naší dnešní reality.