Někdy stačí jeden náhodný večer, jedna nepatrná špetka chuti a jedna titěrná obměna ingrediencí od šéfkuchaře, aby se i obyčejná návštěva restaurace změnila v událost, na kterou se nezapomíná. V případě ikonického restaurantu Kogo Slovanský dům jde o proměnu s týmž účinkem.
Kogo / Pražská gastrolegenda píše novou kapitolu
Vůně čerstvých langustýn, sklenka prvotřídního vína, letní večer na zahrádce uprostřed Prahy…ikonická gastroinstituce Kogo ve Slovanském domě se po rekonstrukci vrací v plné parádě. Osvědčenou středomořskou kuchyni v prémiové kvalitě nyní doplňuje zcela nový prosvětlený interiér s elegantním obkladem z lesklé dýhy.
Restaurant asi není potřeba blíže představovat, už více než dvě dekády patří k pevným bodům na pražské gastronomické mapě. Nyní podnik prošel výraznou proměnou interiéru, který ještě více evokuje důraz na kvalitu, čerstvost a autentický středomořský esprit.
V čele stojí Jovo Savič, šéfkuchař a majitel v jedné osobě, který je v kuchyni přítomný každý den a ručí za každý detail – od výběru surovin až po finální servírování.
Menu restaurace Kogo Slovanský dům je postavené na čerstvých rybách, mořských plodech a klasických italských specialitách. Mezi signature dishes, které si získaly srdce pravidelných hostů, patří například syrové langustýny s olivovým olejem a pomerančovou šťávou, humr na katalánský způsob nebo telecí filet Rossini s foie gras a lanýži. K tomu se připojuje výběr z více než 300 vín, pečlivě sestavený s důrazem na terroir i párování s pokrmy.
Letní měsíce lákají na rozsáhlou zahrádku o ploše více než 500 m², která je pomyslnou oázou v centru města. Ochuzeni nebudete po rekonstrukci ani o samostatný Kogo Wine Bar, který dává příležitost, jak zažít Kogo z jiné perspektivy – v neformálnějším, ale stále výjimečném duchu.