Pokud jste si před deseti lety objednali v baru negroni, jistě jste potěšili barmana, kterému jste tím naznačili, že prostě víte. Mezitím se tento klasický italský drink takříkajíc přesunul „z artového kina do multiplexů“ – z nápoje znalců se stal koktejl, který si lidé, k radosti znalých barmanů, objednávají čím dál častěji.
Negroni je rovným dílem kombinací ginu, vermutu a campari. Klasická legenda říká, že koktejl je pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který chtěl od svého barmana vylepšit oblíbené Americano přimícháním ginu. To se mělo stát ve Florencii roku 1919. Američané si koktejl rádi ředí sodovkou a přidávají citrón.
„V našem baru jej připravujeme s předstihem a staříme ho v dubových lahvích, které mají na drink stejný efekt jako dubový sud na whisky,“ vysvětluje Michal Ďuriník z pražského Black Angel‘s Bariu.