• Styl
  • Krása
  • Páteční pětka / Beauty odbornice Anna Brandejs ve víkendovém dotazníku
Další článek

Páteční pětka / Beauty odbornice Anna Brandejs ve víkendovém dotazníku

Patří mezi ženy, které mění pojetí krásy v Česku. Její přístup „beauty inside out“ vychází z pochopení, že pleť není jen plátnem pro make-up, ale odrazem vnitřní rovnováhy, výživy a zdraví. Čerpá i ze svého vzdělání v biochemii a zkušenostem z farmaceutického prostředí. Výsledkem jsou produkty, které nevsází na rychlé efekty, ale na dlouhodobou harmonii těla i mysli. Anna Brandejs našem pravidelném Q&A odpovídá, co jí přináší největší radosti či jakou činností si dokonale vyčistí hlavu.

Advertisement

Anna Brandejs pečuje o svou stejnojmennou značku a kliniku Brandeis Clinic, alev kosmetice nezastává jen roli podnikatelky. Je profesní vizionářkou, která posouvá hranice české beauty scény směrem k autenticitě, kvalitě a přirozenosti. 

1 / Jaký nový produkt vám v poslední době udělal radost?

Největší radost mám vždy z každé novinky, kterou uvedeme na trh. Momentálně je to Prebiotic Cleanser, čisticí voda na obličej, která nejen dokonale odstraní make-up, řasenku i nečistoty z celého dne, ale zároveň obsahuje komplex z jedenácti rostlin. Ty intenzivně zklidňují podrážděnou a citlivou pokožku. Produkt je navíc dermatologicky testován přímo na citlivé pleti. Z jeho uvedení mám obrovskou radost, protože vím, že citlivou a reaktivní pokožkou dnes trpí téměř polovina lidí.

2 / Jaké nejzajímavější jídlo umíte uvařit?

Celkově nevařím nijak komplikovaná nebo zajímavá jídla. Raději si zajdu do svých oblíbených hotelů, třeba do Hotelu Paříž, Four Seasons nebo Fairmont. Doma se snažím mít jen základní ale kvalitní potraviny. Vařím z čerstvých vajec, dobrého másla, čerstvé petržele a masa, které pochází výhradně z pastvy. Nejraději mám jehněčí a hovězí. Používám multifunkční hrnec, do kterého maso nakrájím na kousky, přidám třeba batáty nebo mrkev a za půl hodiny mám hotové skvělé jídlo. Když je maso opravdu kvalitní, nepotřebuje žádné složité omáčky. Pečivo ani sladkosti moc nejím, maximálně občas čokoládový bonbon. A co pro mě bylo letos zajímavé? Že jsem konečně přišla na chuť ústřicím. Nikdy mi nechutnaly, ale letos, když jsem je ochutnala v Hotelu Paříž a Fairmont. Najednou se to zlomilo a já si je zamilovala.

“Příroda, lesy, jezírka, říčky a potůčky. To je pro mě ten největší luxus a opravdová pohoda.”

3 / Co vám přináší klid v duši?

Klid v duši mi přináší ticho. Když se chci opravdu zklidnit, odjedu do Kerska. Tam si sednu k jezírku, sleduji svého psa, jak plave a nahání žáby, poslouchám jejich kvákání, kokrhání kohouta, zpěv ptáků a šumění listí i vody. To je pro mě dokonalá meditace. Příroda, lesy, jezírka, říčky a potůčky. To je pro mě ten největší luxus a opravdová pohoda. A musím říct, že v těch chvílích mi doslova zpívá srdce.

4 / Jakou činnost jste si nedávno osvojila a baví vás?

Nedávno jsem se naučila střílet z revolveru. Pro mě to není o agresi ani o póze, ale o úplně jiném druhu tréninku. Jde o nácvik pozornosti a soustředění. Každý výstřel vyžaduje klid, přesné dýchání a plné soustředění na přítomný okamžik. Je to pro mě forma meditace v pohybu, která očišťuje mysl a vrací mě do tady a teď. Vlastním malorážku ALFAPROJ Brno, na kterou není třeba zbrojní průkaz.

5 / Který nedávno zhlédnutý film či seriál doporučujete na tento víkend?

Dvojdílný dokument o Charlie Sheen. Jinak mám jen Netlflix na filmy a „nic tam není“. Tohle se alespoň dalo koukat. A mám ráda české komedie. Třeba Po čem muži touží, na tom jsme se dost nasmála. Viděla jsme snad všechny české komedie.

Annu můžete sledovat zde